Jeugd tot en met 12 jaar

Inline Skaten is niet alleen erg gaaf, maar het lijkt ook veel op schaatsen. Het is een goede manier om in de zomer te trainen. Kinderen skaten misschien al vaker op een nabijgelegen plein of op de stoep, maar ze leren meer door dit op een bewuste manier te doen.

Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen les krijgen in skaten. Op speelse wijze worden de kinderen vertrouwd gemaakt met het skaten. De trainers gebruiken pionnen en verzinnen allerlei spelletjes om uw kind de vaardigheden van het skaten bij te brengen. De Inline Skate lessen voor de jeugd worden gegeven op zaterdagochtend van 10:00-11:00 op het afgesloten parkeerterrein van het Bonhoeffer College in Castricum.

VKIJ Castricum geeft gedurende de zomerperiode ongeveer 15 lessen en volgt hierbij het KNSB programma inline skaten voor de jeugd in combinatie met het KNSB Vaardigheidspaspoort. Zie KNSB.nl. Op de site zijn ook in het menu aan de rechterkant filmpjes te vinden met de vaardigheidstesten van het inline skaten binnen het KNSB Vaardigheidspaspoort.
De schaatsvaardigheidstesten zijn onderverdeeld in zes niveau’s waarbij niveau 2 het laagste en niveau 7 het hoogste niveau is. De testen zijn gericht op balans & stabiliteit, houding, starten & remmen, afzet rechte eind en de bocht. Middels een schaatsvaardigheidspaspoort wordt bijgehouden welke testen er zijn behaald en welke testen nog gedaan moeten worden, zodat deelnemers gestimuleerd worden actief te blijven schaatsen/skaten.

De kosten voor het Jeugd Inline Skaten in de zomerperiode bedragen € 27,50 euro. (€ 15,- voor bestaande Jeugdschaats leden) Voor dit bedrag worden er ongeveer 15 lessen verzorgd en worden de vaardigheden bijgehouden op je eigen Vaardigheidspaspoort.

Voor het jeugd inline skaten gelden de volgende voorwaarden mbt bescherming:

  • Helm
  • Polsbescherming
  • Kniebescherming
  • Elleboogbescherming

Trainingen van het Jeugd Inline Skaten gaan altijd door! Ook bij nat weer (wanneer het asfalt te glad is om te skaten) gaat de training door in de vorm van een hardlooptraining gericht op het Inline Skaten.


Klik hier om je aan te melden voor het Jeugd Inline Skaten!

Impressie beelden Jeugd Inline Skaten