Winterklaar Programma

Vanaf 24 september 2016 start bij Vereniging Kennemer IJsbaan een nieuwe activiteit voor actievere sporters van 25+ die hun lichaam weer winterklaar willen maken voordat er ijs ligt.

De activiteit bestaat uit een 6-weeks trainingsprogramma voor actievere sporters die goed voorbereidt aan het nieuwe schaatsseizoen willen beginnen: Winterklaar voor op het (natuur)ijs. De trainingen zijn bedoeld voor volwassenen. Het programma is een mix van bootcamp-, hardloop- en circuittraining en schaats specifieke oefeningen. De trainingen zorgen voor een toename van conditie, kracht, balans en techniek. Het speciaal samengestelde programma van 6 weken bestaat uit onder andere uit squats en schaats- en uitvalpassen, schaats specifieke buikspieroefeningen, rompstabiliteit en gedoceerde hardloopsessies.

Het trainingsprogramma bestaat uit een gezamenlijke training op zaterdagochtend van 9:30-11:00 onder leiding van een gediplomeerde ervaren en enthousiaste trainer van de vereniging en ziet toe op de juiste uitvoering van de training en geeft individuele accenten die ook op het ijs weer toegepast kunnen worden. Naast het gezamenlijke programma op de zaterdag krijgen de deelnemers een training programma mee voor de rest van de week.

De trainingen zijn progressief opgebouwd qua intensiteit. Dit wil zeggen dat er in het begin minder ver en minder hardgelopen hoeft te worden en dat er minder aantal herhalingen bij oefeningen is en er meer rust is ingebouwd ten opzichte van de laatste week. In de begeleide training worden de oefeningen gedaan en uitgelegd die de week daarna individueel ook uitgevoerd mogen worden zonder begeleiding. De duur van de trainingen die alleen gedaan moeten worden zijn in de eerste week ca. 2x 30 minuten en in de laatste week zal dit 2x ca. 60 minuten zijn.
De begeleiding bestaat uit uitleg geven over opbouw van conditie, wat er nodig is om goed te schaatsen, zowel lichamelijk als in de schaatstechniek. Ook zal daar waar mogelijk en nodig over de sportuitrusting voor zowel hardlopen en schaatsen gesproken worden. En bij alle oefeningen wordt uitleg gegeven over het doel van de oefeningen en de accenten die per persoon anders kunnen zijn.

Voor deze activiteit geldt een beperkte deelname om persoonlijke begeleiding mogelijk te maken tijdens de training. Geef je snel op, want vol is vol. De kosten voor dit 6-weekse trainingsprogramma zijn €60,-.

Klik hier voor aanmelding voor het 'Winterklaar Programma'

Trainingsrooster

Dag Aanvang Einde Training

Even voorstellen aan de trainers

stock image
Eric Tabak