Trainers Jeugdschaatsen

Al onze trainers zijn liefhebber van de schaatssport en zijn gemotiveerd om één ieder op elk niveau de fijne kneepjes van deze sport bij te brengen.

De vereniging heeft als doel verantwoorde trainingen te kunnen geven, hierdoor zijn de hoofdtrainers in het bezit van de juiste diploma's en/of certificaten. Verder draagt men zorg voor bijscholingen en cursussen die gegeven worden intern binnen de vereniging of aangereikt worden vanuit de KNSB.
Naast de hoofdtrainers staan bij het jeugdschaatsen ook assistent trainers op het ijs. Deze zeer enthousiaste assistenten komen vanuit het wedstrijdschaatsen en zijn in het begin ook begonnen bij het jeugdschaatsen. De assistenten geven zo nu en dan ook een les en helpen het gehele seizoen mee om individueel tips te geven aan de nieuwe schaatsers.

De meeste trainingen worden gegeven in groepsverband. De groep, bestaande uit ongeveer 6 tot maximaal 12 schaatsers, krijgen van de trainer tijdens de training bepaalde opdrachten mee. Tijdens deze opdrachten let de trainer op iedereen en de trainer of assistent neemt iemand individueel of met z’n tweeën mee in een opdracht. De schaatsers krijgen de nodige individuele tips waar ze op moeten letten en waar ze in de toekomst profijt van zullen hebben.

De trainers bij het jeugdschaatsen komen een aantal keer per jaar bij elkaar. Er wordt dan besproken, o.a. hoe het gaat tijdens de training en hoe de voortgang verloopt i.c.m. het KNSB Vaardigheidspaspoort.

Wanneer je vragen hebt tijdens de training dan kun je altijd terecht bij je trainer. Maar je kunt ook contact opnemen met José Dijkstra, de jeugdschaats coördinator.

Geef je hier op voor het Jeugdschaatsen!

De trainersgroep bij het jeugdschaatsen bestaat uit de volgende trainers:

Even voorstellen aan de trainers

stock image
Willem de Vries
stock image
Melis Schaap
stock image
Teun de Vries
Bodil Gijzen
Tatum Gijzen