Informatie Marathonschaatsen

De Marathon Commissie Alkmaar organiseert marathonwedstrijden in competitieverband voor de jeugd, dames en heren. Op verschillende momenten in de week worden deze wedstrijden verreden voor de verschillende leeftijden. Deelnemers aan de marathon zijn verplicht een abonnement af te nemen bij het wedstrijdschaatsen.
De Vereniging Kennemer IJsbaan is de afgelopen jaren in de verschillende categorieën goed vertegenwoordigd. De vereniging speelt hier tijdens de trainingen ook op in.

Vrijdagavond Marathonwedstrijden
Voor Junioren, Dames en Heren organiseert de Marathon Commissie Alkmaar elke vrijdagavond marathonwedstrijden van 21.30-23.15 uur.

Jeugd marathonwedstrijden
Voor Pupillen organiseert de Marathon Commissie Alkmaar ongeveer 6 maal in het seizoen marathonwedstrijden op de donderdagavond van 17.00-18.00 uur.

Landelijke marathonwedstrijden
In samenwerking met de KNSB organiseert de Marathon Commissie Alkmaar enkele malen per jaar een wedstrijd voor landelijke rijders en rijdsters in Alkmaar. In verband met de verbouwing van De Meent wordt er dit seizoeen geen landelijke marathon georganiseerd op onze ijsbaan. Als vereniging maken we hier graag een uitje van om met vele te gaan kijken bij de toppers van het marathonschaatsen.

Buffelavonden
Voor de meer recreatieve schaatsers organiseert de Marathon Commissie Alkmaar in samenwerking met ijsbaan “De Meent” de zogenaamde “Buffelavonden”, waarbij er 75 , 100 en 125 ronden gereden kunnen worden met voorrijders.
Buffelavonden 2014-2015: 5 november – 75 ronden, 10 december – 100 ronden en 18 januari -125 ronden.

Alle programma's, uitslagen en klassementen van het marathonschaatsen zijn terug te vinden via: www.marathonschaatsenalkmaar.nl