Informatie Jeugdschaatsen

EERST JE ZWEMDIPLOMA... DAN JE SCHAATSDIPLOMA!

Jong geleerd is oud gedaan. Kinderen kunnen bij Vereniging Kennemer IJsbaan (VKIJ) weer vanaf 28 oktober 2022 starten met schaatslessen! Hiermee geeft de vereniging kinderen de mogelijkheid om meteen door te gaan van IN het water naar OP het water!

Of we er nu naar kijken of zelf actief bezig zijn: schaatsen is een geweldige bezigheid. Het beheersen van de schaatstechniek is een uitdaging waarin je nooit uitgeleerd raakt.

In oktober begint voor vele sporters van de Castricumse Vereniging Kennemer IJsbaan weer het winterseizoen op het ijs! Van schaatsende jeugd tot volwassenen zijn dan wekelijks weer te vinden op de ijsbaan in Alkmaar. 

Bij het Jeugdschaatsen willen wij kinderen van 6 tot ongeveer 13 jaar kennis laten maken met de schaatsbeweging en de techniek van het schaatsen. Plezier staat voorop en het is natuurlijk geweldig om goed voorbereid te zijn op het schaatsen op natuurijs. 

De kinderen schaatsen op kunstijsbaan de Meent in Alkmaar op zaterdagochtend van 10:00 – 11:00 uur. De groepen worden ingedeeld op niveau en gedurende ongeveer 20 lessen werken we aan de beginselen of de verdere ontwikkeling van de techniek. Dit alles doen wij spelenderwijs. Voor slechts € 112,50 euro heb je een heel seizoen ijspret en ga je bij eventueel natuurijs veel beter ten ijs! (Instromen tijdens de tweede seizoenshelft is ook mogelijk vanaf 13 januari voor € 67,50 euro voor een half seizoen)

Daarnaast is er een mogelijk om het abonnement (á 112,50 euro) of een tweede abonnement (á 68,- euro) af te nemen op woensdagmiddag van 16:30 – 17:30 uur. Dit uur is een samenwerking tussen verschillende verenigingen op de ijsbaan. Je hebt dus ook af en toe een trainer van een andere vereniging.

Naast de lessen zijn er regelmatig ontspannende activiteiten. Zo is er altijd een pannenkoekenmiddag met spelletjes; komt Sinterklaas op de ijsbaan langs en sluiten we het seizoen af met een heuse Elfstedentocht, waarin je moet klunen, bukken voor bruggetjes en stempelen voor je medaille. Ook is er de mogelijkheid dat de kinderen gedurende het seizoen twee keer mee kunnen doen aan de jeugdschaatswedstrijd over 100 en 300 meter.

Wij hopen dat Koning Winter dit jaar in het land komt en dat de eigen natuurijsbaan aan de Zeeweg open gaat. Dan zullen de lessen daar in de buitenlucht worden gegeven en wordt de ijspret nog groter!

De kinderen komen naar de trainingen in Alkmaar met eigen vervoer en veel ouders rijden om de beurt. Zo is het mogelijk om niet iedere week richting de ijsbaan te rijden.

Geef je hier op voor het Jeugdschaatsen!