Informatie Jeugdschaatsen

EERST JE ZWEMDIPLOMA... DAN JE SCHAATSDIPLOMA!

Castricum - Jong geleerd is oud gedaan. Kinderen kunnen bij Vereniging Kennemer IJsbaan (VKIJ) weer vanaf 12 oktober 2019 starten met schaatslessen! Hiermee geeft de vereniging kinderen de mogelijkheid om meteen door te gaan van IN het water naar OP het water!

Of we er nu naar kijken of zelf actief bezig zijn: schaatsen is een geweldige bezigheid. Het beheersen van de schaatstechniek is een uitdaging waarin je nooit uitgeleerd raakt. In oktober begint voor vele sporters van de Castricumse Vereniging Kennemer IJsbaan weer het winterseizoen op het ijs! Van schaatsende jeugd tot volwassenen zijn dan wekelijks weer te vinden op de ijsbaan in Alkmaar.

Bij het Jeugdschaatsen willen wij kinderen van 6 tot en met 12 jaar kennis laten maken met de schaatsbeweging en de techniek van het schaatsen. Ook de wat oudere kinderen die beter willen leren schaatsen kunnen nog beginnen met jeugdschaatslessen. Plezier staat voorop en het is natuurlijk geweldig om goed voorbereid te zijn op het schaatsen op natuurijs.

De kinderen schaatsen op kunstijsbaan de Meent in Alkmaar op zaterdagochtend van 9:45 – 10:45 uur. De groepen worden ingedeeld op niveau en hebben elk een professionele trainer, die gedurende 20 lessen gaat werken aan de beginselen of de verdere ontwikkeling van de techniek. Dit alles doen wij spelenderwijs. Voor slechts € 110,- heb je een heel seizoen ijspret en ga je bij eventueel natuurijs veel beter ten ijs!

Naast de lessen zijn er regelmatig ontspannende activiteiten. Zo is er altijd een pannenkoekenmiddag met spelletjes; komt Sinterklaas op de ijsbaan langs en sluiten we het seizoen af met een heuse Elfstedentocht, waarin je moet klunen, bukken voor bruggetjes en stempelen voor je medaille.

Wij hopen dat Koning Winter dit jaar in het land komt en dat de eigen natuurijsbaan aan de Zeeweg open gaat. Dan zullen de lessen daar in de buitenlucht worden gegeven en wordt de ijspret nog groter!

De kinderen komen naar de trainingen in Alkmaar met eigen vervoer en veel ouders rijden om de beurt. Zo is het mogelijk om niet iedere week richting de ijsbaan te rijden.

Geef je hier op voor het Jeugdschaatsen!

Bekijk en Download hier de groepsfoto's van het Jeugdschaatsen seizoen 2016-2017!
Bekijk en Download hier de groepsfoto's van het Jeugdschaatsen seizoen 2017-2018!

Impressie beelden Jeugdschaatsen VKIJ